Τυπικές ασκήσεις για ζέσταμα περιλαμβάνουν:

Σταδιακή αύξηση της έντασης της άσκησης του αθλήματος σου. Οι δρομείς για παράδειγμα μπορούν να κάνουν ζέσταμα με ελαφρύ τροχάδην και μερικά μικρά σπριντ έτσι ώστε να αρχίσουν να δουλεύουν όλες οι μυϊκές ίνες.

Ασκήσεις που δεν έχουν σχέση με το άθλημα σου με έναν αργό και σταθερό τρόπο. Απλά σιγουρέψου ότι το ζέσταμα σου αρχίζει προοδευτικά και περιλαμβάνει τους μυς εκείνους που θα χρησιμοποιήσεις κατά την προπόνηση σου.

-Τα τεντώματα (stretching) είναι καλύτερα να γίνονται μετά την προπόνηση που η αιματική ροή αλλά και η θερμοκρασία είναι αυξημένες έτσι ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί. Αν τεντώσεις έναν κρύο μυ αυτό αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμών, πιασιμάτων και τραβηγμάτων. Έτσι είναι καλύτερα να κάνεις ζέσταμα με σταδιακή αεροβική άσκηση ενώ τα τεντώματα μετά την άσκηση.

Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι το τέλειο ζέσταμα είναι μια πολύ εξειδικευμένη διαδικασία που μπορεί να έρθει μόνο με εξάσκηση, πειραματισμούς και εμπειρία. Δοκίμασε να κάνεις ζέσταμα με διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικές εντάσεις μέχρι να βρεις τι δουλεύει καλύτερα για σένα.